2 Mayıs 2012 Çarşamba

Türkler Arasında İslam'ın Yayılmasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler 3

               

AHİ EVRAN

    Bu konuya ayrılan ders saati süresinde konu öğrencilere çeşitli anlatım yöntemleriyle kazandırıldıktan sonra performans ödeviyle öğrencilerden Türkler arasında İslam'ın yayılmasında ve İslam anlayışının oluşmasında etkili olan şahsiyetlerin hayatları ve İslam'a katkıları hakkında rapor hazırlaması istenebilir. Değerlendirme aşamasında öğrencilerin bu şahsiyetleri (Ebu Hanife, Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlana, Ali er-Rıza, Ahi Evran, Hacı Bektaş Veli)  ve Türk kültürüne katkılarını öğrendiklerini anlamak için sınıfa bu şahsiyetlerin fotoğrafları ve haklarında kısa bilgiler olan materyaller getirilip öğrenciye karışık bir şekilde verilen isimleriyle bunları eşleştirmesi istenebilir.





HACI BEKTAŞ VELİ











AHMET YESEVİ













4 yorum:

  1. materyalleri beğendim ama.arada değerlendirmeler ile ilgili materyaller sunmuşsun tüm şahsiyetleri verdikten sonra değerlendirme yapılaması gerekmiyormu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıralama konusu biraz karışık gibi görünebilir. Bunlar hem değerlendirmede hem de sunuda kullanılabilecek fotoğraflar olduğu için şimdi paylaşmanın bir sakıncası olmadığını düşündük. Ama bir dahaki sefere sıralamayı göz önünde bulundururuz. Katkın için teşekkürler

      Sil
  2. sınıfa bu şahsiyetlerinin resimlerini getirmek öğrencilerin ilgisini çekmek için iyi bir yöntem.

    YanıtlaSil