14 Mayıs 2012 Pazartesi

Türklerin Bilime Katkıları

Türklerin Bilime Katkıları konusu işlenirken,  Müslüman Türk bilim adamları hakkında kısa bilgiler veren bu tablodan faydalanılabilir.




             
NESİ VAR OYUNU?
  


 Konu değerlendirmesi için öğrencilerle NESİ VAR? oyunu oynanarak bilgilerin hem kalıcılığı sağlanmış olur hem de eğlenceli bir etkinlikle ders tamamlanmış olur.Şu şekilde:
  
           Sınıftan birisi seçilir ve dışarı çıkarılır. Bu şahsiyetlerden birisi sınıfça seçilir ve dışarıdaki öğrenci çağırılır. Gelen öğrenci sınıftan birilerine NESİ VAR? diye sorar, onlar da seçilen şahsiyeti tanıtıcı bilgiler verirler. Öğrenci de bulmaya çalışır.



6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. sayfa çok güzel görseller ve oyunlarla destekleme gayet mantıklı ancak yazı boyutunun biraz daha büyütülmesinin görsel olarak olumlu katkı sağlayacağı kanaatindeyim

    YanıtlaSil
  3. evet paylaşımlarınız gayet güzel arkadaşlar ama tablonuz ve yazılarınız biraz küçük olmuş faydalı olmak açısından büyütmeniz de yarar var teşşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tablo sayfada küçük görünüyor fakat resim olarak kaydedildiğinde yazılar okunabılır bır boyuta geliyor. Tekrar kontrol edeceğim teşekkürler....

      Sil
  4. tablo kavramların kalıcığı için iyi bir fikir ve değerlendirmenin oyun olması öğrenciler için eğlenceli bir etkinlik olmuş..

    YanıtlaSil
  5. gayet öğretici bir oyun olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil